26 Şubat 2019 Salı

Masaüstü CNC ile Hobi CNC Arasındaki Farklar Nedir?

Teknoloji alanında ortaya çıkan gelişmeler, imalat sektöründe daha önceleri kullanılan universal imalat tezgahların yerini tamamen kontrolü bilgisayar ile sağlanan ve diğer adıyla CNC denen tezgâhlara bırakmıştır. Tabi CNC’nintezgahlara gelmesi ile beraber imalat sektöründe büyük bir kolaylık yaşanmış ve sektöre önemli bir ivme kazandırmıştır.



Masaüstü CNC ile hobi CNC arasındaki farklar nedir?şimdi bunlara bakalım ve imalat sektörünün bu iki model arasında nasıl bir yol aldığını daha yakından inceleyelim. Ayrıca her iki model arasındaki farkları açıklayarak sektör içerisindeki üretimlerinizde sizlere yardımcı olmaya çalışalım.

Masaüstü CNC ile Hobi CNC Farkları Nelerdir? 


Masaüstü CNC ve hobi CNC modelleri arasında birtakım farklar yer alır. Sektörde imalat yapan firmalar, CNC modellerini bu farklılıkları gözeterek seçim yapar ve kendisi için hangisi uygunsa o model ile üretimini gerçekleştirir. Peki, masaüstü CNC ve hobi CNC arasındaki farklar nelerdir? daha yakından bakalım.

• Masaüstü CNC tezgahlar genellikle daha küçük kapasitelidir. Hobi CNC’ler ise daha büyük kapatesitelitezgahlar olma özelliği gösterir.
Masaüstü CNC tezgahlar genelde yerli üretim olarak karşımıza çıkar.
Hobi CNC kullanımı için Corel Draw programının öğrenilmesi gerekir. Yapılan çizimler bu program üzerinden sisteme aktarılmaktadır.
• Masaüstü CNC tezgahlar program şeklinde hazırlanan G-M kodları ile beraber çalışır. Kodlar elle yazılabilmesinin yanında CAM programları dahilinde de yazılabilmektedir.
• Masaüstü CNC tezgahlar genelde ahşap kesim içindir. Hobi CNC tezgahlar ile mermer, alüminyum, sunta, mdf ve ahşap üzerinde çalışılabilir.
Masaüstü CNC tezgahlar iki boyutlu kesim yaparken hobi CNC tezgahlar 3 boyutlu kesim yapar.

Genel olarak masaüstü cnc ve hobi CNC tezgahlar arasındaki farklar bu şekildedir. Hobi CNC tezgahlar, bilgisayar destekli tezgahlar olması nedeniyle X, Y ve Z eksenleri üzerinde çalışır. Bu özellikleri sayesinde bilgisayar ortamında hazırlanan şekiller ve desenler konusunda herhangi bir kısıtlama olmadan çalışabilirler.

Hobi CNC tezgahlar, genelde hediyelik eşya üretimi yapan firmalar tarafından kullanılır ve bu CNC tezgahı sayesinde ahşaptan mermere kadar birçok ürün kolayca işlenebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder