9 Nisan 2018 Pazartesi

Mini CNC Router Nasıl Yapılır

Merhabalar arkadaşlar. Sizlere bu yazımda mini cnc router nasıl yapılır, mini cnc router için malzemeler nelerdir bunlardan bahsetmek istiyorum. Cnc router yapmak için ilk olarak corel draw isimli programı bilmeniz gerekiyor. Tabii ki farklı programları da kullanabilirsiniz ama şu an en çok tercih edilen vektörel programlardan birisi kesinlikle corel draw diyebilirim.


Daha sonra cnciniz için çok çeşitli motorlar kullanmanız gerekiyor. (Bütün Eksenlerde Nema23, 2.2Nm Step Motor olabilir) Cnc routerın hareket sistemi için gerekli olan malzemeler ise;X, Y ve Z Ekseninde 1605 Vidalı Mil olacaktır. İsterseniz farklı millerde kullanabilirsiniz.

Cnc routerın kızak sistemini kurarken X, Y ve Z Eksenlerinde Alt Destekli İndüksiyonlu Mil kullanmanız gerekiyor. Sistemin gövdesi içinse st52 sac köprü tasarımı lazer kesim ve geçmeli yapısı ile hassas bir tasarım elde etmeniz gerekiyor.

Sistemin kesici takımında ise; 0.75kW, 18000rpm veya 24000rpm Manuel Takım Değiştirme Spindle Motorlar kullanmanız önerilir.

Elimden geldiğince basit olarak mini cnc router nasıl yapılır anlatmaya çalıştım. Eğer bir mini cnc satın almak isterseniz bizlerle iletişim kurmanız durumunda sizlere çok uygun fiyatlarda cnc routerlar sağlayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder